Baron Empain Palace in Heliopolis, Cairo

Baron Palace veilig en beveiligd: assistent-minister van Toerisme en Oudheden

CAIRO : De restauratie van Baron Palace, gelegen in Heliopolis, is een van de belangrijkste projecten die onlangs in Groot-Caïro hebben plaatsgevonden. Het paleis heeft zijn pracht en schoonheid herwonnen dankzij de intensieve restauratiewerkzaamheden die gedurende 3 jaar werden uitgevoerd en ten koste van L.E. 175 miljoen.

De afgelopen dagen, met name op 22 januari, is een groep foto’s op sociale media geplaatst, die verwijzen naar enkele gebreken aan de onderkant van de buitenterrassen rondom het Baron Palace. Gezien het belang van het project heeft het Egyptische ministerie van Toerisme en Oudheden de kwestie onmiddellijk verduidelijkt.

Hisham Samir, assistent-minister van Toerisme en Oudheden voor Oudheden en Museumprojecten en algemeen supervisor van het historische Cairo-project, zei in een verklaring: “De muren van het Baron-paleis zijn volledig intact en veilig, en de bezoeken zijn aan de gang. Wat onder de hekken verschijnt, is wat vocht en zouten als gevolg van de nabijheid van deze hekken tot de tuin die in voorgaande perioden werd geïrrigeerd door onderdompeling. ”

Samir wees er verder op dat tijdens het herstelproject van het paleis het irrigatiesysteem dat in de tuin werd gebruikt, werd gewijzigd en vervangen door het druppelirrigatiesysteem. De beplante oppervlakken zijn verplaatst naar veilige afstanden om de artistieke waarde van de elementen in de muren te behouden totdat de grond en het bouwmateriaal volledig droog zijn.

Samir voegde eraan toe dat als gevolg van de verzadiging van de grondlagen met water, sommige zouten onder de hekken bij de tuin verschenen en achtereenvolgens uit de eerste hand worden behandeld, totdat ze ophouden te verschijnen, door middel van geschikte technische methoden.

Alle noodzakelijke maatregelen werden genomen zodra de zouten verschenen. Momenteel werkt een team van ingenieurs van het ministerie en de Arab Contractors Company aan het verwijderen van zouten en het ventileren van de muren.

De volgende dag, 23 januari, begon het Ministerie van Toerisme en Oudheden met onderhoudswerkzaamheden aan de muren van de buitenmuren van de terrassen die het Baron Palace omringen, die sporen van wat vocht en zouten vertoonden.

Samir bevestigde dat de metalen steiger wordt voltooid door het uitvoerende bedrijf en onder toezicht van specialisten van het ministerie van Toerisme en Oudheden. De van toepassing zijnde technische maatregelen worden genomen om zouten te verwijderen en de muren te ventileren ter voorbereiding op het terugbrengen van verflagen na voltooiing van onderhoudswerkzaamheden.

عن غرفة الأخبار

تعمل أسرة تحرير شبكة تايم نيوز أوروبا بالعربي بفريق عمل يسعى جاهداً على مدار 24 ساعة طوال الأسبوع لنشر أخبار عربية وعالمية، ترصد أخبار الوطن العربية لعرب المهجر وتضعهم في بؤرة اهتماماتها الأولى

شاهد أيضاً

الخارجية الإسرائيلية تُدلي | مقتل مواطنها رجل الأعمال بالأسكندرية

تايم نيوز أوروبا بالعربي | وكالات قتل رجل أعمال إسرائيليا في محافظة الإسكندرية بجمهورية مصر …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *